Doručenie kamkoľvek v SR, ČR a HU

06.05.2024
Autor: Kvety.sk


Deň matiek 2024

Každoročne druhú nedeľu v máji oslavujeme úžasný sviatok - Deň matiek, ktorý si zaslúži náš úplný obdiv a úctu. Je to čas, kedy si uvedomujeme neoceniteľný prínos matiek do našich životov a ich neustálu lásku a obetu, ktorú nám prejavujú. Po celom svete sa tento deň oslavuje v rôzne dni a v rôznych podobách, vždy má však jednu spoločnú črtu - vzdávame vďaku matkám za ich usilovnú prácu, ako sa o nás starajú a čo všetko sú tieto silné ženy schopné zvládnuť.

Deň matiek má svoje korene v Starovekom Grécku. Gréci uctievali pohanskú bohyňu plodnosti, Rhey a tento sviatok slúžil ako pripomienka významu materstva a matiek. Okolo konca 19. storočia sa Anna R. Jarvisová z Philadelphie začala aktívne zaujímať o práva matiek. Úspech prišiel v roku 1914, keď bol Deň matiek vyhlásený za oficiálny národný sviatok vo všetkých kútoch USA. Alica Masaryková, dcéra T.G. Masaryka, sa zas zaslúžila o popularizáciu tohto sviatku na Slovensku. Po ukončení druhej svetovej vojny však tento sviatok na nejaký čas upadol do zabudnutia, ale po roku 1989 sa opäť začal oslavovať.

Deň matiek je tiež príležitosťou na reflexiu o rôznorodých formách materstva a na uznanie všetkých žien, ktoré nás formujú a vychovávajú. Nezabúdajte ani na babičky, ktoré svojimi múdrymi radami a láskou poskytujú oporu, ani na adoptívne a krstné matky, ktoré deti prijímajú a milujú ako svoje vlastné.

Nech už je tento prejav v podobe malého darčeka, láskyplného telefónneho hovoru alebo jednoduchého poďakovania, dôležité je vyjadriť našu lásku a vďačnosť voči našim matkám. Nie je to len jeden deň v roku, kedy to môžeme urobiť, ale je to dôležitý moment na zastavenie sa a uvedomenie si toho, aký veľký dar matky predstavujú.

V Deň matiek nezabudnite potešiť Vašu mamu, starú mamu alebo krstnú mamu, jednoduchým gestom , ktoré dokáže vyjadriť obrovské množstvo lásky a vďaky. Kytica je symbolom krásy a čerstvosti, rovnako ako je matka zdrojom nekonečnej lásky a starostlivosti. Preto je kytica jedným z najjednoduchších, no najefektívnejších spôsobov, ako vyjadriť svoju úctu a lásku k matke. V našej ponuke nájdete aj množstvo aranžmánov alebo črepníkových kvetov, ktoré Vašej mame budú robiť radosť niekoľko rokov. Nech už sa rozhodnete pre ruže, pivónie, aranžmán alebo kvet v črepníku, dôležité je, že tento malý darček vyjadrí vašu hlbokú vďačnosť a lásku, ktorú cítite voči Vašej matke.

 

Prajeme Vám krásny Deň matiek





Ďalšie články